Baptist TOP1000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EVANGÉLIUMI HÍRNÖK - 2005. októberi szám

GYÉMÁNTMENYEGZŐ

Waltz Béla és Banka Máriat testvérek 60 évvel ezelőtt, 1945. szeptemberében, a háború borzalmai közepette házasodtak össze, Németországban. Hamarosan azután - jobb híreket hallva otthonról, visszaköltöztek Magyarországra. Az 1956-os forradalom idején azonban végleg elhagyták a szülőföld határát és Kanadában, Torontóban telepedtek le.
      Sok nehézséggel megküzdve, példamutató szorgalmukkal női ruhaüzemet alapítottak. Új nyelv, új szokások, idegen kultúra közepette nevelték két Magyarországon született gyermekeiket. Lányuk építészmérnök feleségeként az Egyesult Államokba költözött, computer-mérnök fiuk is ott kapott munkát.

 A 60-ik házassági évfordulót ünneplő
Waltz házaspár
- Béla és Mária

      Testvéreink idős korukban úgy érezték, jó lenne, ha a család tagjai egymáshoz közel élhetnének, ezért újból hazát cserélve ők is átköltöztek az Egyesült Államokba, és Kaliforniában telepedtek le - gyermekeik és unokáik szomszédságában.
      Példamutató igyekezetükkel mindig Baptista hitükről es igazi magyarságukról tettek tanúbizonyságot.
      Manapság megérni a hatvanadik házassági évfordulót valóban rendkívüli és áldott esemény, melyet gyönyörű otthonukban élvezhetnek, California egyik legszebb városában, Rancho Mirage-ban.
      Egész életükre jellemző volt, hogy mindig gyülekezetet kerestek és keresték a szolgálat lehetőségét. Vezetőkként is és példás hívő tagokként is, mindig mintaképei voltak egy gazdag hívő életének
      Ma a Moreno-Valley Foothill Baptist Church tagjai. Családjukkal együtt alapítói és építői lettek e gyülekezet ingatlanának. Az új gyülekezeti nagytermet Waltz testvérékről nevezték el, áldozatos munkájuk elismeréséül.
      Hatvanadik házassági évfordulójuk és Mária születesnapjának megünneplésére a mintegy ezer tagú gyülekezet körülbelül harmada jött el, hogy részt vegyen e ritka, áldott családi megemlékezésen.
      Nagyon emlékezetes alkalom volt részemre is ez az ünneplés, hisz sok-sok évvel ezelőtt nekem is segítőim voltak Waltz Béla és Mária testvérék. 1957-ben engem is befogadtak otthonukba - új menekültként és régi soltvatkerti ismerősként, amire ma is hálásan emlékszem.
 
      Tagai István