Baptist TOP1000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Evangéliumi Hírnök - Gyülekezeti hírek .
KOSSUTHFALVA - DÉLVIDÉK
lelkipásztor: Nyúl Zoltán

Sok fénykép a kossuthfalvai bérelt imaházról

2006. december

Egy fényévnyi lépés előre

Mikor a kezdeteknél tartottunk ti. missziós központról álmodtunk Moravicán-Bácskossuthfalván, sokan legyintettek,: ugyan, fényévnyire vagyunk mi attól, ne is reménykedj.
      Majd mégis megindult valami, béreltünk egy nagyszerű adottságú, de leromlott állagú házat, majd adásvételi szerződést kötöttünk. Az első fényév meglett.
      Folyamatos felújításba kezdtünk, szinte vég nélkülinek tűnik a munka olykor. Az a néhány férfi a gyülekezetben keveset mozdíthat előre, gondoljuk, de mégsem. Mindig akadnak társaink. Ki barátságból, ki egy kis megélhetési támogatás ellenében segít.
      Az idei év eseményei felpörgették az építkezést, lelki életet, küzdelmünket a fennmaradásért, gyarapodásért. Az angliai 4H magyar misszió keresett fel bennünket meglepő ajánlattal: segítené az épületvásárlást, az építkezést, építőanyaggal, építőkkel. Felfedeztek bennünket. Halleluja. Ha mindenki csak beszél róla, nem lesz előre lépés, gondolhatták, majd cselekedtek.
      Angol tábor – bontás, takarítás – angol tábor (Élet Szava) – bontás, takarítás – világtalálkozó, kerékpártábor – építkezés. Így váltakozott programunk a nyáron. Ez csak a kezdet volt!
      Szeptember 6 és 17 közötti munkához megérkeztek angol barátaink az előkészített imateremhez. Kemény volt követni a reggeltől estig – vidáman, énekelve, szinte megállás nélkül dolgozó, többségében 60 év körüli testvéreinket. Megható volt látni őket, ahogy az utolsó munkálatokat már györnyedve, esetenként fájdalom, izomláz, fáradtság közepette is, de végezték. Volt, hogy hasonfekve tisztították a fal tövét, mert már guggolni, hajolni sem bírtak. Tanulhattuk kitartásukat.
      Utolsó nap du. az előre megbeszélt hálaadót tartottuk. A festék még ragadt, száradt, a székeink vadonatújak, mi pedig lelkesek, örömmel telve, hálásak. Még egy fényévnyi lépés előre!
Kép a teli nagytermünkről, a megnyitó alkalmából. Legyen mindig ennyire tele! A munka további folytatásához keresünk támogatókat, akik segítségül tudnának lenni.
      Pedig: több helyen veszik elő a dobkályhát, hogy forgáccsal fűtsenek, se munka, se pénz áramra, gyógyszerre, mégis előbbrejuthat az Úr ügye! Dicsőségének fénye ragyoghat.
      Gyógytornát működtetünk mozgássérülteknek, szövödét munkanélkülieknek, foglalkozunk gyermekekkel, angolórákat szervezünk, segélyezünk. Élünk.
      Még szükség van fényévekre, hogy elérjünk kijelölt célunkhoz, építőkre, támogatókra, de hisszük azt, hogy aki a fényt elindította útjára, jól tudja az irányt is.
                     Nyúl Zoltán

2006. május

Kedves testvérek!
      Örömmel közlök veletek egy gyorshírt: Az Ungár ház elkelt, tulajdonosai lettünk!
      Missziónk lelki alapjait eddig már megvetettük, most épület is lett hozzá!
      Ahogy belefogtunk elképzelésünk szerint a bácskossuthfalvai misszióba, eddig úgy is alakult. A tulajdonossal sikerült megegyeznünk, leszerződtünk.
      A teljes ár 33 500 euró, amit egy év alatt kell kifizetni. Ez lényegesen jobb minden eddig beszélt összegtől. Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy eddig eljutottunk. Így nyugodtabban tudjuk tervezni a programjainkat, lehet a házon alakítani, kerten is, nem fognak beleszólni.
      Jelen pillanatban a fél árat elő tudjuk állítani (köszönve azoknak, akik anyagiakkal segítettek), de ez a teljes keretünk. Kemény egy év vár ránk, hogy a többi is meglegyen. Ha eddig elvezetett az Úr bennünket, tovább is bízhatunk benne. Hála néki az eddigiekért.
      Kérjük, imádkozzatok értünk, legyen áldás kezünk munkáján.
      Testvéri szeretettel:   Nyúl Zoltán
 
Külön köszönet azért, hogy az Észak-Amerikai Magyar Baptisták Szövetségének szinte minden egyes gyülekezete kiállt mellettünk, imában, anyagiakban. A legkissebb magyar területi misszió sem lényegtelen a számukra, bizonyították ezzel. Minden imát, örömmel küldött adományt, jószándékot szívből köszönnek
a bácskossuthfalviak, és személyesen mi is.
      Ez valahol a "Szívvel a Vajdaságért" csapat sikere is (lelkipásztorok, igehirdetők az anyaországból, akik rendszeresen járják Bácskát-Bánátot segítségként), lelkileg felbátorodtunk általatok, mellénk álltatok. Kérjük, tegyétek továbbra is.

*****

2006. április

Észak-Bácskában szükség van egy csendes, nyugodt környezetben levő keresztény központra. Ezt a korábbi felismerésünket egyre inkább igazolódni látjuk.
      Az elmúlt időszakban 6 kisebb-nagyobb csoport szállt meg a még meglehetősen szerény komfortfokozatú házunkban, és mégis jól érezte magát. A nyáron újra visszavárjuk őket.
      Az idei nyárra több missziós csoport jelentkezett be - látogatásra, segíteni, szolgálni, mivel úgy érzik, érdemes segíteni. 3 énekkar vajdasági koncertútját szervezzük, 2 angol-tábort szervezünk a közeljövőben. Missziónk fellendülését segíti mindez.
      Látogatóink mindegyike azzal a meggyőződéssel távozott tőlünk, hogy méltó helyet találtunk az Úr munkájához. Ezt természetesen jól esik hallanunk, hiszen sokat vívódtunk azon, hogy vállalhatjuk-e ezt az erőnket meghaladó áldozatot igénylő épületet.
      Helybeliekkel is benépesül a ház. Közel fél éve szinte minden alkalommal tele az imatermünk a szolgálatok idején. A "Szívvel a Vajdaságért" program keretében egész éven át látogatnak bennünket magyarországi lelkipásztorok, igehirdetők, jó lelki táplálékkal erősítve bennünket.


Gyógytornát indítottunk a házban.
Szőni tanulunk

      Sokan fordulnak hozzánk különböző lelki, egészségügyi, anyagi jellegű kéréssel, mi pedig ahol tudunk segítünk.
      Gyógytornát indítottunk a házban, A Baptista Szeretetszolgálat által támogatott programban fogyatékos, és mozgássérült gyermekeket, felnőtteket segítünk. Két munkatársunk van hozzá, alig győzik a munkát, akkora az érdeklődés. A gyógytorna minden érdeklődő számára ingyenes, amíg a támogatásból futja.
      Másfél hónapja egy pályázat megírása utáni napokban 2 szövőállványt kaptunk, majd egy szövőszéket, és elkezdtünk női foglalkoztatót működtetni - angolul: Woman Work and Training Center néven. Ajándéktárgyakat készítenek. Egy (hitből) fizetett munkatársunk foglalkozik velük. Gyönyörű látni munkáikat, lelkesedésüket.
      Hétfőre elkészülnek egy barátunk -építész-tervezőmérnök- felújítási tervei. Szívesen elküldjük a segítĹ kész érdeklődőknek. Elképzeléseink szerint alakította ki az ötlettervet.
      Azt hiszem, jó úton haladunk álmunk (missziós központunk) megvalósulása felé. Jól jön minden emberi segítség, mégis Istenben bízunk mindenek előtt.
      Köszönjük, hogy részt vesztek a missziónk megsegítésében. Isten csodálatosan megáldja elképzeléseinket. Néhány adomány után már megvan a ház megvételéhez szükséges pénz kb. fele, hitünk szerint hamarosan végleges adásvételi szerződést írhatunk alá, és elkezdhetjük a felújítást is. Úgy legyen!
            Nyúl Zoltán