Baptist TOP1000

 

A detroiti gyülekezetről

Detroiti beszámolók 2003
2004
2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Evangéliumi Hírnök - Gyülekezeti hírek (2006) .
DETROIT, Michigan

(A fényképek miatt az oldal lassan töltődik. Türelem képet terem.)

Kapcsolók                                                                   

A detroiti gyülekezetről

2003-as események
2004-es események
2005-ös események

A detroiti imaház - 1362 Chandler, LINCOLN PARK  MI  48146
313-381-7315 / 313-382-3735

2006. november

Király Tibor lp. beszámolójában Detroitról is ir. Itt olvasható


2006. május

Örülünk, amikor érkeznek hozzánk, szomorkodunk viszont, amikor elköszönnek tőlünk. Így volt ez február 12-én, amikor Peres János testvér és felesége Rhizoni álltak a gyülekezet elé, s elmondták, hogy közel két évtized után visszaköltöznek Brazíliába. Sok szeretettel gondolunk azóta is rájuk és Urunk áldását kívánjuk életük további szakaszára. Bízunk benne, hogy ott is megtalálják a helyüket a gyülekezetben. Sajnos, magyar baptista gyülekezet már nincs sem Sao Paulo-ban, sem az egész Brazíliában. De idős magyar testvéreink még élnek és az Evangéliumi Hírnököt is olvassák. Szeretettel köszöntjük őket abből az alkalomból is.

 

Peres János és Rhizoni elköszön a gyülekezettől

 

A februári házaskörön arról beszélgettünk, hogy  "Hogyan közöljük házastársunkkal a számára kellemetlen igazságot?" Ennek során fölismertük, hogy fontos magunkban tiztázni, hogy mi a célunk? Legyőzni akarjuk a másikat, kimondani, hogy nekem volt és van igazam, vagy a megoldás irányába szeretnénk lépéseket tenni? Ha az egyik fél győz a házasságon belül, akkor a másik veszít, s az igazi vesztes ilyenkor nem a másik, hanem a házassági kapcsolat. Győzni csak együtt szabad.
Az együttlét után megünnepeltük a két Krisztina szültésnapját (Bencze és Erdőközi, virággal a kezükben). Erdőközi Györgyék az Ócsai Gyülekezetből vannak itt, szüleiknél, néhány hónapig.

 

A házaskör után a két Krisztinát köszöntjük

 

Február utolsó vasárnapján énekórára készülődtünk, a székeket már valaki el is készítette. Egyszer csak észrevettük, hogy a gyerekek már el is foglalták a helyünket. Talán azon gondolkoztak, hogy melyik éneket énekeljék? Péter mindenesetre a helyzet magaslatán érezte végre magát Emily, Márk, Annamária és Emma társaságában. Ha lenne egy fénykép versenyünk, ezt küldenénk be rá.
 
A jövő énekesei

 

Id. Fűr Béla gyülekezetvezető testvér 85 éves születésnapján - a családtagokkal
A március a születésnapok hónapja a gyülekezetben. Minden vasárnap volt kit köszöntenünk. 26-án például a gyülekezetünk vezetőjét, id. Fűr Béla testvért köszöntöttük 85-ik születésnapja alkalmából. Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy egészségben és töretlen szolgálatkészséggel érhette meg testvérünk ezt a kort.   Máté
 

2006. február

A közös reformációs ünnepélyt ezúttal mi szerveztük. Az Allen Park-i Amerikai Magyar Református Egyház lelkipásztora és hívei jöttek el a legtöbben. Varga Ferenc református lelkipásztor hirdette az igét - A Reformátor címmel, Mt 21:12-17 alapján. Jézus Krisztusról szólt, Ő az igazi reformátor. Miután megtisztította a templomot, bátrabban jöttek hozzá a vakok-sánták, gyermekek. A rendrakás során megtalálta az elveszetteket. Még a ceremóniákat is megváltoztatta. Hangsúlyozta szolgálatában, hogy az imaház, a templom az imádság háza, s hogy ott Ő a tulajdonos. Vajon nekünk nem kellene változni, megváltozni, reformálódni? Legyen az Úr Jézus a középpontban az életünkben is, a templomunkban, imaházunkban is!
      Kerekes Tibor, a Magyar Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora bizonyságtétele során személyes életéből vett példával illusztrálva szólt arról, hogy “...Isten igéje nincs bilincsbe verve.” (2Tim 2:9-10) Mi, az Ő szolgái lehetünk, de az Ige nem.
      Az énekes, verses szolgálatokba mindhárom gyülekezet bekapcsolódott. A vendégek között néhány Lutheránus testvér is volt.
      Az alkalmat szeretetvendégség követte. Ennek egy kedves színfoltja volt a lelkipásztorok felköszöntése - október ugyanis “pastor’s appreciation month” (a lelkipásztor értékelésének hónapja) amerikai gyülekezeti körökben.


Herjeczki Dávid

      November 18-án Herjeczki Dávid “az év fiatal építésze” (Young architect of the year) kitüntetést vette át a Detroit Athletic Club-ban. Az ünnepélyes díjátadáson szülei is ott voltak a meghívottak között, hogy vele együtt örüljenek. Gratulálunk a szép eredménynek és azt kívánjuk, hogy az Úrtól kapott tehetségét továbbra is kamatoztatni tudja. Dávid egyébként november végén elköszönt a gyülekezetünktől, mert egy még nagyobb munkaterületre, Los Angelesbe (Santa Monica) költözött. Bár mi hiányoljuk őt, örülünk annak, hogy ott is megtalálta a magyar gyülekezetet is (Alhambra). Mi meg mindig hazavárjuk. 1997-ben Dávid segített abban, hogy az Evangéliumi Hírnököt az interneten is útjára indítottuk, s a szerkesztő azóta is sokszor igénybe veszi tanácsait.
      Hálaadónapunkon ebben az évben a Jugoszláviában élő magyar testvéreink kérésének engedve a Kossuthfalvai imaház megvételét segítendő gyűjtöttük össze adományainkat, abban a hitben, hogy az Úr másokat is fog még ugyanerre buzdítani és hamarosan megvásárolhatják testvéreink a jelenleg bérelt imaházukat.
      Együtt a kereszt alatt - ez volt a beszélgetésünk címe a Házaskör legutóbbi, december 17-i alkalmának. A kereszt alatt ugyanis másképpen látom magamat, de másképpen látom a társamat is. A tiszta látás titka: Isten szeretetén át nézem a társam, gyengeségeivel együtt. Konfliktusaink mindig lesznek, de nem teszik tönkre kapcsolatunkat, ha elkötelezzük magunkat pl. egymás meghallgatására.


A Házaskör december 17-i alkalma - a detroiti házasok nagyobb része

A ping-pong verseny győztesei

      Az év utolsó napján ezúttal is együtt maradtunk az istentisztelet után. A szeretetvendégséget többféle csoportos játék követte, köztük a hagyományos ping-pong verseny. A legeredményesebbnek az idén ifjabb Szilágyi Gyuszi bizonyult, a harmadik helyre pedig Juhász Robert került. A tombolán összegyűjtött pénzt pedig a Lidia Otthon számára küldjük el.
 
      IMAHÉT. Az Úr megáldotta, széppé is, áldásossá is tette imahetünket. Négyszer imaházban (baptista, pünkösdi és református), háromszor pedig családi körben tartottuk alkalmainkat. Minden este kaptunk üzenetet az Úrtól. Sokat énekeltünk és mégtöbbet imádkoztunk. Voltak olyanok az idén is, akik mindegyik imaórán részt vettek. Könyörgéseinknek folytatása is lesz - hiszen hittel és egyakarattal vittük azokat az Úr elé. Válaszát hittel várjuk. A szerda esti záró alkalomra a Református templomban került sor. A hétköznap ellenére többen voltunk, mint a korábbi években. Három egyház énekkara énekelt, Ft. Kiss Barnabás, a Szent Kereszt római katholikus egyház lelkipásztora prédikált. Szeretetvendégség zárta az együttlétet.
      Várom a jövő évi imahetet. Vagy évközben is lehetne többet imádkozni? Máté